Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvával töltött pulykamell recept

Aszalt szilvával töltött pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamell
    • 10 szelet bacon
    • 15 dkg sajt (lehet füstölt is)
    • 30 dkg aszalt szilva
    • 1 dl száraz vörösbor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint (frissen őrölt)

    Előkészítés:

    Az aszalt szilvát 1 dl száraz vörösborba áztatom. A sajtot lereszelem, összekeverem a tojással és az őrölt szerecsendióval.

    Elkészítés:

    A pulykamellet úgy szeletelem, hogy 2 db 2 tenyérnyi, téglalap alakú, 0,5-1 cm vastag lapot kapjak. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótolom úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást.

    Aszaltszilvával töltött pulykamell 002

    Enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom.

    Egy nagyobb darab alufólián elhelyezek 5 szelet bacont, rárakom a húst, a közepén egy sávban rákenem a sajtos massza felét. Leöntöm a szilváról a bort, majd a szilva felét a sajtos massza közepére halmozom.

    Ezután felhajtom a hús egyik felét, majd ráhajtom a másik felét. Ugyanezt teszem a baconnel.

    Aszaltszilvával töltött pulykamell 009

    Végül felhajtom az alufóliát, középen végig elhajtom, a végeit elcsavarom, mint a szaloncukrot.

    Összeállítom a másik adagot és egy tepsiben, 190 fokon 60 percig sütöm.

    Aszaltszilvával töltött pulykamell 012

    Ha elkészült kiveszem a fóliából és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeletelem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá