Aszalt szilvával töltött pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Aszalt szilvával töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 10 szelet bacon
  • 15 dkg sajt (lehet füstölt is)
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Előkészítés:

Az aszalt szilvát 1 dl száraz vörösborba áztatom. A sajtot lereszelem, összekeverem a tojással és az őrölt szerecsendióval.

Elkészítés:

A pulykamellet úgy szeletelem, hogy 2 db 2 tenyérnyi, téglalap alakú, 0,5-1 cm vastag lapot kapjak. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótolom úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást.

Aszaltszilvával töltött pulykamell 002

Enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom.

Egy nagyobb darab alufólián elhelyezek 5 szelet bacont, rárakom a húst, a közepén egy sávban rákenem a sajtos massza felét. Leöntöm a szilváról a bort, majd a szilva felét a sajtos massza közepére halmozom.

Ezután felhajtom a hús egyik felét, majd ráhajtom a másik felét. Ugyanezt teszem a baconnel.

Aszaltszilvával töltött pulykamell 009

Végül felhajtom az alufóliát, középen végig elhajtom, a végeit elcsavarom, mint a szaloncukrot.

Összeállítom a másik adagot és egy tepsiben, 190 fokon 60 percig sütöm.

Aszaltszilvával töltött pulykamell 012

Ha elkészült kiveszem a fóliából és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeletelem.