Aszalt szilvával töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- só, őrölt bors, csirkehús fűszer
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió (elhagyható)
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, majd kissé kiklopfoljuk, sózzuk és fűszerezzük.
Ha kész, ráteszünk 2 (hús nagyságától függően) aszalt szilvát a húsra, majd felgöngyöljük. Használhatunk hústűt vagy fogpiszkálót, hogy ne jöjjön szét a göngyölt hús.
Ha kész, a szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval (e el is hagyható) kevert zsemlemorzsába panírozzuk.
Végül bő, nem túl forró olajban, közepes lángon megsütjük. Az olajból kiemelve lecsepegtetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









