Aszalt szilvával töltött csirkemell recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- só, őrölt bors, csirkehús fűszer
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió (elhagyható)
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, majd kissé kiklopfoljuk, sózzuk és fűszerezzük.
Ha kész, ráteszünk 2 (hús nagyságától függően) aszalt szilvát a húsra, majd felgöngyöljük. Használhatunk hústűt vagy fogpiszkálót, hogy ne jöjjön szét a göngyölt hús.
Ha kész, a szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval (e el is hagyható) kevert zsemlemorzsába panírozzuk.
Végül bő, nem túl forró olajban, közepes lángon megsütjük. Az olajból kiemelve lecsepegtetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.