Aszalt szilvával töltött csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- só, őrölt bors, csirkehús fűszer
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió (elhagyható)
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, majd kissé kiklopfoljuk, sózzuk és fűszerezzük.
Ha kész, ráteszünk 2 (hús nagyságától függően) aszalt szilvát a húsra, majd felgöngyöljük. Használhatunk hústűt vagy fogpiszkálót, hogy ne jöjjön szét a göngyölt hús.
Ha kész, a szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval (e el is hagyható) kevert zsemlemorzsába panírozzuk.
Végül bő, nem túl forró olajban, közepes lángon megsütjük. Az olajból kiemelve lecsepegtetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »