Aszalt szilvával töltött csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- só, őrölt bors, csirkehús fűszer
A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- darált dió (elhagyható)
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, majd kissé kiklopfoljuk, sózzuk és fűszerezzük.
Ha kész, ráteszünk 2 (hús nagyságától függően) aszalt szilvát a húsra, majd felgöngyöljük. Használhatunk hústűt vagy fogpiszkálót, hogy ne jöjjön szét a göngyölt hús.
Ha kész, a szokott módon lisztbe, enyhén felvert és sózott tojásba és darált dióval (e el is hagyható) kevert zsemlemorzsába panírozzuk.
Végül bő, nem túl forró olajban, közepes lángon megsütjük. Az olajból kiemelve lecsepegtetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »