Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás csirkeragu cukkiniköntösben, narancsos bulgurágyon recept

Aszalt szilvás csirkeragu cukkiniköntösben, narancsos bulgurágyon
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 0,4 kg csirkemell filé
    • 1 dl fehérbor
    • 2 dl főzőtejszín
    • 4 dkg vaj
    • 13 dkg méz
    • 25 dkg lilahagyma
    • 4 db kisebb cukkini
    • 1,3 dl olaj
    • 1/5 bulgur
    • 0,5 kg narancs leve
    • 2 dkg egész mandula
    • 24 dkg aszalt szilva

    Elkészítése:

    A hagymát felszeleteljük és vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbevágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a hús megsült, felöntjük borral. Pár perc után hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk.

    A cukkinit hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük a szeleteket.

    Egy kerámia muffinsütőbe helyezzük a cukkiniszeleteket úgy, hogy a végük túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk. Negyed órára berakjuk a sütőbe, 180 °C-ra. Majd miután kihűlt, tányérra borítjuk és e mellé jön a bulgur köret.

    A bulgurt másfélszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet.

    A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá