Aszalt szilvás csirkeragu cukkiniköntösben, narancsos bulgurágyon

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Aszalt szilvás csirkeragu cukkiniköntösben, narancsos bulgurágyon

Hozzávalók:

  • 0,4 kg csirkemell filé
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 dkg vaj
  • 13 dkg méz
  • 25 dkg lilahagyma
  • 4 db kisebb cukkini
  • 1,3 dl olaj
  • 1/5 bulgur
  • 0,5 kg narancs leve
  • 2 dkg egész mandula
  • 24 dkg aszalt szilva

Elkészítése:

A hagymát felszeleteljük és vajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és a félbevágott aszalt szilvát, sózzuk ízlés szerint. Amikor a hús megsült, felöntjük borral. Pár perc után hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk.

A cukkinit hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük a szeleteket.

Egy kerámia muffinsütőbe helyezzük a cukkiniszeleteket úgy, hogy a végük túllógjon a tálkán, és óvatosan megtöltjük a raguval, majd a túllógó végeket ráhajtjuk. Negyed órára berakjuk a sütőbe, 180 °C-ra. Majd miután kihűlt, tányérra borítjuk és e mellé jön a bulgur köret.

A bulgurt másfélszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a narancs levét és a mézet.

A mandulát egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a bulgurhoz. Ízlés szerint tovább sózzuk, ha szükséges.