Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos csirkecomb recept

Ananászos csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 egész csirkecomb
    • 5 szelet ananász (konzerv)
    • kevés olaj
    • 2 dl ananászlé
    • sültcsirke fűszer
    • 1 cs gyors rizs (125 g)
    • fél doboz csemege kukorica (konzerv)

    Elkészítése:

    A megmosott és megszárított csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd 1-1 szelet ananászt aláteszünk és fogvájóval megtűzzük, hogy ne essen ki.

    A tetejüket olajjal kissé átkenjük és a csirkefűszerrel beszórjuk.

    Egy nagy sütőzacskóba tesszük a combokat, aláöntjük az ananász levét és a száját bekötjük. Pár helyen fogvájóval kis lyukatat készítünk a zacskóra, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb 1 órát sütjük. Kb 45 perc sütés után megfordítjuk a zacskót, hogy a húsok alja is piruljon.

    Közben a rizst megfőzzük, majd leszűrjük, összekeverjük kevés olajon megfuttatott kukoricával és ízlés szerint sózzuk.

    Friss, ecetes salátát is adhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá