Ananászos csirkecomb recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 egész csirkecomb
- 5 szelet ananász (konzerv)
- kevés olaj
- 2 dl ananászlé
- sültcsirke fűszer
- 1 cs gyors rizs (125 g)
- fél doboz csemege kukorica (konzerv)
Elkészítése:
A megmosott és megszárított csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd 1-1 szelet ananászt aláteszünk és fogvájóval megtűzzük, hogy ne essen ki.
A tetejüket olajjal kissé átkenjük és a csirkefűszerrel beszórjuk.
Egy nagy sütőzacskóba tesszük a combokat, aláöntjük az ananász levét és a száját bekötjük. Pár helyen fogvájóval kis lyukatat készítünk a zacskóra, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb 1 órát sütjük. Kb 45 perc sütés után megfordítjuk a zacskót, hogy a húsok alja is piruljon.
Közben a rizst megfőzzük, majd leszűrjük, összekeverjük kevés olajon megfuttatott kukoricával és ízlés szerint sózzuk.
Friss, ecetes salátát is adhatunk mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.