Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almával-körtével sült kacsacomb meleg salátával és kapros gombával recept

Almával-körtével sült kacsacomb meleg salátával és kapros gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4-5 db kacsacomb
    • 2 db alma
    • 2 db körte

    A salátához:

    • 2-3 fej szívsaláta
    • fagyasztott zöldborsó
    • 9-10 db mogyoróhagyma
    • vaj
    • bacon

    A gombához:

    • barna csiperke gomba
    • vaj
    • kapor

    Elkészítése:

    A kacsacombokat beirdalom és bőségesen megsózom. A sót bele is masszírozom húsba. Az almát és a körtét nagyon szeletekre vágom és a hús mellé teszem egy nagyobb tepsibe. Kevés vizet teszek még mellé és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.

    Eközben elkészítem a salátát is. Ehhez a hagymákat megtisztítom. A bacon szalonnát megpirítom. Hozzáadom a zöldborsót és sózom. Hozzáadok egy kevés vajat. Amikor a hagyma és a borsó majdnem megpuhult beleteszem a saláta leveleket is.

    Jól átforgatom és már tálalom is. A gombákat csak megmosom és nagyobb szeletekbe vágom. Kevés vajon nagyjából 10 percig pirítom. A végén adom hozzá a sót és a kaprot.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá