Almával-körtével sült kacsacomb meleg salátával és kapros gombával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4-5 db kacsacomb
  • 2 db alma
  • 2 db körte

A salátához:

  • 2-3 fej szívsaláta
  • fagyasztott zöldborsó
  • 9-10 db mogyoróhagyma
  • vaj
  • bacon

A gombához:

  • barna csiperke gomba
  • vaj
  • kapor

Elkészítése:

A kacsacombokat beirdalom és bőségesen megsózom. A sót bele is masszírozom húsba. Az almát és a körtét nagyon szeletekre vágom és a hús mellé teszem egy nagyobb tepsibe. Kevés vizet teszek még mellé és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.

Eközben elkészítem a salátát is. Ehhez a hagymákat megtisztítom. A bacon szalonnát megpirítom. Hozzáadom a zöldborsót és sózom. Hozzáadok egy kevés vajat. Amikor a hagyma és a borsó majdnem megpuhult beleteszem a saláta leveleket is.

Jól átforgatom és már tálalom is. A gombákat csak megmosom és nagyobb szeletekbe vágom. Kevés vajon nagyjából 10 percig pirítom. A végén adom hozzá a sót és a kaprot.