Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-mandulás csirkesaláta recept

Almás-mandulás csirkesaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 csirkemell
    • 1/2 fej saláta (lehetőleg lollo rosso vagy más cakkos szélű)
    • 1/2 kígyóuborka
    • 2 szelet toast kenyér
    • 1 alma
    • 1 maréknyi szeletelt mandula
    • 5-6 dkg sajt
    • fűszerek
    • kevés olaj
    • 1 fokhagyma

    Elkészítése: A csirkemelleket előtte levő este beáztattam fokhagymás tejbe. Másnap csak papírtörlővel átszárítottam és csíkokra vágtam. Fűszerrel jó megszórtam. (mexikói, majoránna, só, bors került bele). Kevés olajon megpirítottam. Eközben a salátát megmostam, leveleire bontottam.

    Egy tálba beleszórtam a salátát, erre nagy lyukú reszelő segítségével ráreszeltem az uborkát és a sajtot. Az alma csíkokra vágva került rá. Serpenyőben megpirítottam a mandulát, amíg hűlt, egy kevés olajat tettem a serpenyőbe erre került a préselt fokhagyma, majd a toast kenyér, amit előtte felkockáztam.

    Salátás tálba ezután kerül az elkészült csirkehúst, az egészet jól megkevertem, és megszórtam a pirított mandulával és kenyér kockákkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá