Almás-mandulás csirkesaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2-3 csirkemell
  • 1/2 fej saláta (lehetőleg lollo rosso vagy más cakkos szélű)
  • 1/2 kígyóuborka
  • 2 szelet toast kenyér
  • 1 alma
  • 1 maréknyi szeletelt mandula
  • 5-6 dkg sajt
  • fűszerek
  • kevés olaj
  • 1 fokhagyma

Elkészítése: A csirkemelleket előtte levő este beáztattam fokhagymás tejbe. Másnap csak papírtörlővel átszárítottam és csíkokra vágtam. Fűszerrel jó megszórtam. (mexikói, majoránna, só, bors került bele). Kevés olajon megpirítottam. Eközben a salátát megmostam, leveleire bontottam.

Egy tálba beleszórtam a salátát, erre nagy lyukú reszelő segítségével ráreszeltem az uborkát és a sajtot. Az alma csíkokra vágva került rá. Serpenyőben megpirítottam a mandulát, amíg hűlt, egy kevés olajat tettem a serpenyőbe erre került a préselt fokhagyma, majd a toast kenyér, amit előtte felkockáztam.

Salátás tálba ezután kerül az elkészült csirkehúst, az egészet jól megkevertem, és megszórtam a pirított mandulával és kenyér kockákkal.