Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-hagymás csirkemáj recept

Almás-hagymás csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 fej lila hagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 5 dkg vaj
    • 1 kk morzsolt zsálya
    • 1 dl balzsamecet
    • 2 alma
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A csirkemájat megtisztítjuk, és diónyi darabokra vágjuk.
    A vöröshagymát kockára, a lila hagymát félfőre vágjuk, és az olajon megdinszteljük.

    Megszórjuk morzsolt zsályával, beleöntjük a balzsamecetet, és beforraljuk.

    Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a májat, és fedő alatt 10 percig pároljuk, néha óvatosan megkavarjuk.

    Közben meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat, centis kockákra vágjuk, és a májhoz adjuk.
    Beledobjuk a vajat, átforgatjuk az almával, ízlés szerint sózzuk, majd tálaljuk.

    Párolt rizs, sült krumpli, vagy puliszka illik hozzá.

    A almás-hagymás csirkemáj kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 122 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá