Almás-hagymás csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk morzsolt zsálya
  • 1 dl balzsamecet
  • 2 alma
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A csirkemájat megtisztítjuk, és diónyi darabokra vágjuk.
A vöröshagymát kockára, a lila hagymát félfőre vágjuk, és az olajon megdinszteljük.

Megszórjuk morzsolt zsályával, beleöntjük a balzsamecetet, és beforraljuk.

Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a májat, és fedő alatt 10 percig pároljuk, néha óvatosan megkavarjuk.

Közben meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat, centis kockákra vágjuk, és a májhoz adjuk.
Beledobjuk a vajat, átforgatjuk az almával, ízlés szerint sózzuk, majd tálaljuk.

Párolt rizs, sült krumpli, vagy puliszka illik hozzá.