Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás csirkemáj rozmaringos sült krumplival recept

Almás csirkemáj rozmaringos sült krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemáj
    • 2 vöröshagyma
    • kevés olaj
    • 3-4 alma
    • 1 dl fehérbor
    • bors
    • majoránna
    • 1 kis csokor petrezselyem
    • 80 dkg krumpli
    • 1 ág rozmaring

    Elkészítése:

    A csirkemájat megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, és félbevágva vékonyra felszeleteljük. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és vastagabb szeletekre vágjuk.

    Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a csirkemájat. Fűszerezzük borssal és majoránnával. 3-4 perc után hozzáadjuk az almákat is, felöntjük a borral, majd fedő alatt készre pároljuk, végül zsírjára sütjük. Ekkor meghintjük a felaprózott petrezselyemmel, és sózzuk.

    A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben ujjnyi olajat melegítünk, a krumplit rádobjuk. Fűszerezzük frissen őrölt borssal és a rozmaringgal. Gyakran kevergetve aranybarnára pirítjuk, végül tálalás előtt sózzuk.

    Az almás csirkemájat a frissen sült krumplival tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá