Almás csirkemáj rozmaringos sült krumplival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Almás csirkemáj rozmaringos sült krumplival

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemáj
  • 2 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 3-4 alma
  • 1 dl fehérbor
  • bors
  • majoránna
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 80 dkg krumpli
  • 1 ág rozmaring

Elkészítése:

A csirkemájat megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, és félbevágva vékonyra felszeleteljük. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és vastagabb szeletekre vágjuk.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a csirkemájat. Fűszerezzük borssal és majoránnával. 3-4 perc után hozzáadjuk az almákat is, felöntjük a borral, majd fedő alatt készre pároljuk, végül zsírjára sütjük. Ekkor meghintjük a felaprózott petrezselyemmel, és sózzuk.

A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben ujjnyi olajat melegítünk, a krumplit rádobjuk. Fűszerezzük frissen őrölt borssal és a rozmaringgal. Gyakran kevergetve aranybarnára pirítjuk, végül tálalás előtt sózzuk.

Az almás csirkemájat a frissen sült krumplival tálaljuk.