Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, és félbevágva vékonyra felszeleteljük. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és vastagabb szeletekre vágjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a csirkemájat. Fűszerezzük borssal és majoránnával. 3-4 perc után hozzáadjuk az almákat is, felöntjük a borral, majd fedő alatt készre pároljuk, végül zsírjára sütjük. Ekkor meghintjük a felaprózott petrezselyemmel, és sózzuk.
A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben ujjnyi olajat melegítünk, a krumplit rádobjuk. Fűszerezzük frissen őrölt borssal és a rozmaringgal. Gyakran kevergetve aranybarnára pirítjuk, végül tálalás előtt sózzuk.
Az almás csirkemájat a frissen sült krumplival tálaljuk.