40 perces egyserpenyős paradicsomos csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 1 paradicsom
- 12 dkg mozarella sajt
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk szárított hagymakeverék (opcionális)
- 1 mk natur “vegeta”
- 2 ek kókuszzsír
- 1 mk só
Elkészítése:
Jó mert, gyorsan megvan, és összesen egy tál és egy serpenyő kell az elkészítéséhez! :-)
A tálban megolvasztok 2ek. kókuszzsírt, összekeverem a fűszerekkel, nálam most bazsalikom, szárított hagymakeverék, és natúr „vegeta” volt sóval.
A kb. 70 dkg felszelt csirkemell filét jól átforgatom benne, és már mehet is a forró serpenyőbe, több adagban.
Mindkét oldalát magas fokozaton fedő nélkül megpirítom.
1 csomag felszelt mozarella sajtot, is beleforgatok a fűszeres zsírba, és beleöntöm mindenestől (tehát a zsírral együtt) a serpenyőbe gyorsan mindkét oldalt megsütöm. Majd rázuttyintom a jénai tálba rendezett irult-pirult csirke mellekre.
1 nagyobb paradicsomot felszelek, megszórom bazsalikommal, némi sóval, gyorsan mindkét oldalát megkapatom ugyanabban a serpenyőben, majd szépen rárendezem a többiek tetejére. 4. kép
Jó étvágyat! :-)
Tipp:
Ezzel az étellel úgy laksz jól, hogy nem jön utána a “kajakóma+, különösen ha egy tál friss salátával fogyasztod. Mivel szénhidrátszegény ezért fogyni vágyó embereknek is jó szívvel ajánlom.
Ha szeretnél ehhez hasonló recepteket, egészséges élettel kapcsolatos információkat kapni, látogass el hozzám! :-)
https://www.facebook.com/Keszi-Ildik%C3%B3-Testszerviz-Tan%C3%A1csad%C3%B3-257366541319847/