40 perces egyserpenyős paradicsomos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
40 perces egyserpenyős paradicsomos csirke

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 1 paradicsom
  • 12 dkg mozarella sajt
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk szárított hagymakeverék (opcionális)
  • 1 mk natur “vegeta”
  • 2 ek kókuszzsír
  • 1 mk só

Elkészítése:

Jó mert, gyorsan megvan, és összesen egy tál és egy serpenyő kell az elkészítéséhez! :-)

A tálban megolvasztok 2ek. kókuszzsírt, összekeverem a fűszerekkel, nálam most bazsalikom, szárított hagymakeverék, és natúr „vegeta” volt sóval.

A kb. 70 dkg felszelt csirkemell filét jól átforgatom benne, és már mehet is a forró serpenyőbe, több adagban.

Mindkét oldalát magas fokozaton fedő nélkül megpirítom.

1 csomag felszelt mozarella sajtot, is beleforgatok a fűszeres zsírba, és beleöntöm mindenestől (tehát a zsírral együtt) a serpenyőbe gyorsan mindkét oldalt megsütöm. Majd rázuttyintom a jénai tálba rendezett irult-pirult csirke mellekre.

1 nagyobb paradicsomot felszelek, megszórom bazsalikommal, némi sóval, gyorsan mindkét oldalát megkapatom ugyanabban a serpenyőben, majd szépen rárendezem a többiek tetejére. 4. kép

Jó étvágyat! :-)

Tipp:

Ezzel az étellel úgy laksz jól, hogy nem jön utána a “kajakóma+, különösen ha egy tál friss salátával fogyasztod. Mivel szénhidrátszegény ezért fogyni vágyó embereknek is jó szívvel ajánlom.
Ha szeretnél ehhez hasonló recepteket, egészséges élettel kapcsolatos információkat kapni, látogass el hozzám! :-)
https://www.facebook.com/Keszi-Ildik%C3%B3-Testszerviz-Tan%C3%A1csad%C3%B3-257366541319847/