Zserbógolyó recept

Hozzávalók:
- 30 dkg darált keksz
- 25 dkg sárgabarack lekvár
- 25 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek rum
- 20-30 dkg csokoládé
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk és jól összedolgozzuk. A masszából diónyi gombócokat formálunk, és hűtőbe rakjuk 15-20 percre.
A csokit apró darabokra tördeljük és mikróban vagy gőz felett megolvasztjuk.
A golyókat megforgatjuk a olvasztott csokoládéban, egy kis darált dióval díszíthetjük a tetejét.
Tipp:
Ebből a mennyiségből 36-38 db golyó lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »