Vaníliás panna cotta málazselével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 ml tej (használjunk félzsíros vagy alacsonyabb zsírtartalmú tejet. A zsíros tejtől sűrű lessz a panna cotta nem pedig lágy és könnyű)
- 300 ml tejszín 30 %-os
- 30 g kristálycukor
- 2 zselatinlap (mindig hideg vízbe áztassuk a lapzselatint! Ha a víz meleg a zselatin feloldódik benne és használhatatlan lesz!)
- 2 teáskanál vaníliapaszta vagy egy vaníliarúd kikapart belseje
Málnazselé:
- 140 g málnapüré
- 1 teáskanál vaníliapaszta
- 1/2 lapzselatin
Elkészítése:
Panna cotta:
Áztassuk a zselatint hideg vízbe 10 percre.
A tejet, tejszínt, kristálycukrot, vaníliát egy kisebb lábasban melegítsük fel, de vigyázzunk, nem szabad forrnia!
Vegyük le a panna cotta alapot a tűzről és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zselatint. Keverjük el benne, hogy feloldódjon, majd szűrjük át egy finomlyukú szűrőn.
Hagyjuk egy picit kihűlni azután öntsük ki 4 egyforma pohárba és tegyük hűtőbe. A tökéletes állag eléréséhez legalább 4 órára lesz szükség.
Amint letelt a legalább 4 óra, ráönthetjük a következő réteget.
Málnazselé:
Melegítsük fel a málnapürét és adjuk hozzá a zselatinlapot, majd szűrjük át ugyanúgy, mint ahogyan a panna cottával tettük.
Hűtsük le legalább 30 °C-ra mielőtt a panna cottára öntjük máskülöndben össze fog folyni a két réteg.
Tegyük hűtőbe és hagyjuk amíg megköt a zselatin, kb 20 perc.
Amint kész van díszíthetjük apró meringue lapocskákkal és friss málnával.
Tipp:
Használjunk lapzselatint a panna cottához egyszerűbb kezelni és tisztább, bársonyosabb lesz a végeredmény. Hogyha nincsen lapzselatin mérjük ki a zselatinport és áztassuk hideg vízbe. 1 zselatinlap kb 1 teáskanal pornak felel meg. Általában a zselatinpor mennyiségének az ötszörösét mérjük ki hidegvízből és ebbe áztassuk bele. Hagyjuk benne amíg felszívta a vizet majd ezt adjuk a langyos panna cotta alaphoz.
Mielőtt a poharakba vagy formákba töltjük a krémet egy tál jég fölött gyakori kevergetés melett hűtsük le. Ez meggátolja a vaníliamagokat hogy lesüljedjenek a forma aljára. Hűtsük a panna cottát legalább 4 órán át a hűtőben hogy megkapjuk a klasszikus “remegős” állagot. Ha formába töltöttük csak mártsuk egy pillanatara langyos vízbe a forma alját, így könnyen kifordíthatjuk majd egy tányérra a panna cottát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »