Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás panna cotta málazselével recept

Vaníliás panna cotta málazselével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 ml tej (használjunk félzsíros vagy alacsonyabb zsírtartalmú tejet. A zsíros tejtől sűrű lessz a panna cotta nem pedig lágy és könnyű)
    • 300 ml tejszín 30 %-os
    • 30 g kristálycukor
    • 2 zselatinlap (mindig hideg vízbe áztassuk a lapzselatint! Ha a víz meleg a zselatin feloldódik benne és használhatatlan lesz!)
    • 2 teáskanál vaníliapaszta vagy egy vaníliarúd kikapart belseje

    Málnazselé:

    • 140 g málnapüré
    • 1 teáskanál vaníliapaszta
    • 1/2 lapzselatin

    Elkészítése:

    Panna cotta:

    Áztassuk a zselatint hideg vízbe 10 percre.

    A tejet, tejszínt, kristálycukrot, vaníliát egy kisebb lábasban melegítsük fel, de vigyázzunk, nem szabad forrnia!

    Vegyük le a panna cotta alapot a tűzről és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zselatint. Keverjük el benne, hogy feloldódjon, majd szűrjük át egy finomlyukú szűrőn.

    Hagyjuk egy picit kihűlni azután öntsük ki 4 egyforma pohárba és tegyük hűtőbe. A tökéletes állag eléréséhez legalább 4 órára lesz szükség.

    Amint letelt a legalább 4 óra, ráönthetjük a következő réteget.

    Málnazselé:

    Melegítsük fel a málnapürét és adjuk hozzá a zselatinlapot, majd szűrjük át ugyanúgy, mint ahogyan a panna cottával tettük.

    Hűtsük le legalább 30 °C-ra mielőtt a panna cottára öntjük máskülöndben össze fog folyni a két réteg.

    Tegyük hűtőbe és hagyjuk amíg megköt a zselatin, kb 20 perc.

    Amint kész van díszíthetjük apró meringue lapocskákkal és friss málnával.

    Tipp:

    Használjunk lapzselatint a panna cottához egyszerűbb kezelni és tisztább, bársonyosabb lesz a végeredmény. Hogyha nincsen lapzselatin mérjük ki a zselatinport és áztassuk hideg vízbe. 1 zselatinlap kb 1 teáskanal pornak felel meg. Általában a zselatinpor mennyiségének az ötszörösét mérjük ki hidegvízből és ebbe áztassuk bele. Hagyjuk benne amíg felszívta a vizet majd ezt adjuk a langyos panna cotta alaphoz.
    Mielőtt a poharakba vagy formákba töltjük a krémet egy tál jég fölött gyakori kevergetés melett hűtsük le. Ez meggátolja a vaníliamagokat hogy lesüljedjenek a forma aljára. Hűtsük a panna cottát legalább 4 órán át a hűtőben hogy megkapjuk a klasszikus “remegős” állagot. Ha formába töltöttük csak mártsuk egy pillanatara langyos vízbe a forma alját, így könnyen kifordíthatjuk majd egy tányérra a panna cottát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá