Vaníliás gesztenyegolyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg darált vajas keksz (petit beurre) vagy háztartási keksz
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 narancs lereszelt héja
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 0,8 dl tejszín
- 2 tk vanília aroma
- 1 tábla fehércsokoládé
- vaníliaőrlemény (elhagyható)
Elkészítése:
Tegyük egy tálba a ledarált kekszet, majd morzsoljuk el benne a hideg vajat. Ezután mehet hozzá a gesztenyemassza, a tejszín, a vanília aroma és a narancs lereszelt héja. Gyúrjunk belőle közepes keménységű, jól formázható masszát.
A kész masszából egyenlő méretű golyókat és tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe.
Közben mikróben olvasszuk meg a fehércsokoládét (600W- 1,5 perc).
A gesztenyegolyókat egyesével mártsuk bele félig az olvasztott fehércsokiba és tegyük papírkapszliba.
A tetejére szórjunk őrölt vaníliát és tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










