Vaníliás gesztenyegolyó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg darált vajas keksz (petit beurre) vagy háztartási keksz
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 narancs lereszelt héja
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 0,8 dl tejszín
- 2 tk vanília aroma
- 1 tábla fehércsokoládé
- vaníliaőrlemény (elhagyható)
Elkészítése:
Tegyük egy tálba a ledarált kekszet, majd morzsoljuk el benne a hideg vajat. Ezután mehet hozzá a gesztenyemassza, a tejszín, a vanília aroma és a narancs lereszelt héja. Gyúrjunk belőle közepes keménységű, jól formázható masszát.
A kész masszából egyenlő méretű golyókat és tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe.
Közben mikróben olvasszuk meg a fehércsokoládét (600W- 1,5 perc).
A gesztenyegolyókat egyesével mártsuk bele félig az olvasztott fehércsokiba és tegyük papírkapszliba.
A tetejére szórjunk őrölt vaníliát és tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.