Vaníliás gesztenyegolyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg darált vajas keksz (petit beurre) vagy háztartási keksz
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 narancs lereszelt héja
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 0,8 dl tejszín
- 2 tk vanília aroma
- 1 tábla fehércsokoládé
- vaníliaőrlemény (elhagyható)
Elkészítése:
Tegyük egy tálba a ledarált kekszet, majd morzsoljuk el benne a hideg vajat. Ezután mehet hozzá a gesztenyemassza, a tejszín, a vanília aroma és a narancs lereszelt héja. Gyúrjunk belőle közepes keménységű, jól formázható masszát.
A kész masszából egyenlő méretű golyókat és tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe.
Közben mikróben olvasszuk meg a fehércsokoládét (600W- 1,5 perc).
A gesztenyegolyókat egyesével mártsuk bele félig az olvasztott fehércsokiba és tegyük papírkapszliba.
A tetejére szórjunk őrölt vaníliát és tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »