Vaníliás gesztenyegolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vaníliás gesztenyegolyó

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált vajas keksz (petit beurre) vagy háztartási keksz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 0,8 dl tejszín
  • 2 tk vanília aroma
  • 1 tábla fehércsokoládé
  • vaníliaőrlemény (elhagyható)

Elkészítése:

Tegyük egy tálba a ledarált kekszet, majd morzsoljuk el benne a hideg vajat. Ezután mehet hozzá a gesztenyemassza, a tejszín, a vanília aroma és a narancs lereszelt héja. Gyúrjunk belőle közepes keménységű, jól formázható masszát.

A kész masszából egyenlő méretű golyókat és tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe.

Közben mikróben olvasszuk meg a fehércsokoládét (600W- 1,5 perc).

A gesztenyegolyókat egyesével mártsuk bele félig az olvasztott fehércsokiba és tegyük papírkapszliba.

A tetejére szórjunk őrölt vaníliát és tálalásig tartsuk hűtőszekrényben.