Túrós, vaníliakrémes süti recept
Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű tortafomához:
Alap:
- 30 dkg háztartási keksz (nem darált)
- 2 ek kakaópor
- 50 g vaj
- 1 ek porcukor
- 1,5-2 dl tej
Túrós töltelék:
- 250 g lágy túró
- 250 ml habtejszín
- 2 citrom héja és a leve
- 1 ek porcukor
- 1 csomag zselatinfix
Vaníliás réteg:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 200 ml habtejszín
- 600 ml tej
- 3 ek porcukor
Tetjére:
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
Először elkészítjük a vaníliás krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle, amit kihűtünk.
Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz és óvatosan eldolgozzuk.
Elkészítjük a kekszes alapot. Ehhez a háztartási kekszet apróra összetörjük, hozzákeverjük a kakaót és a felolvasztott vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet (annyit, hogy a massza ne legyen ragadós, de még könnyen lehessen vele dolgozi) és addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók egységes masszává össze nem állnak.
A kekszes masszát a tortaforma aljába egyengetjük.
Erre kerül a túrós töltelék. Ehhez a túrót összekeverjük a reszelt citromhéjjal és kifacsart citromlével, valamint a cukorral és a zselatinfixel. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a túrós masszába.
Erre kerül a vaníliás réteg.
Az utolsó réteg a kemény habbá vert tejszínhab, amit a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítünk.
A kész süteményt kakaóporral vagy reszelt csokoládéval meghintjük, majd legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, de akár egy éjszaka sem árt neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









