Túrós, vaníliakrémes süti recept

Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű tortafomához:
Alap:
- 30 dkg háztartási keksz (nem darált)
- 2 ek kakaópor
- 50 g vaj
- 1 ek porcukor
- 1,5-2 dl tej
Túrós töltelék:
- 250 g lágy túró
- 250 ml habtejszín
- 2 citrom héja és a leve
- 1 ek porcukor
- 1 csomag zselatinfix
Vaníliás réteg:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 200 ml habtejszín
- 600 ml tej
- 3 ek porcukor
Tetjére:
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
Elkészítése:
Először elkészítjük a vaníliás krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk belőle, amit kihűtünk.
Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz és óvatosan eldolgozzuk.
Elkészítjük a kekszes alapot. Ehhez a háztartási kekszet apróra összetörjük, hozzákeverjük a kakaót és a felolvasztott vajat. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet (annyit, hogy a massza ne legyen ragadós, de még könnyen lehessen vele dolgozi) és addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók egységes masszává össze nem állnak.
A kekszes masszát a tortaforma aljába egyengetjük.
Erre kerül a túrós töltelék. Ehhez a túrót összekeverjük a reszelt citromhéjjal és kifacsart citromlével, valamint a cukorral és a zselatinfixel. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a túrós masszába.
Erre kerül a vaníliás réteg.
Az utolsó réteg a kemény habbá vert tejszínhab, amit a porcukorral és vaníliás cukorral ízesítünk.
A kész süteményt kakaóporral vagy reszelt csokoládéval meghintjük, majd legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, de akár egy éjszaka sem árt neki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »