Tükör glazúros gesztenyekocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 22*22 cm-es formához:
Alap:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- 2 evőkanál rum
- 1 dl tej
Gesztenyés réteg:
- 50 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 3 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál rum
Tükörglazúr:
- 1,2 dl víz
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 dl tejszín
- 7 g zselatin 30 ml vízben áztatva
Elkészítése:
Először a glazúrt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk duzzadni.
A vizet, porcukrot, kakaóport és a tejszínt összeolvasztjuk, majd kis lángon kb 4-5 percig főzzük. A beáztatott zselatint berakjuk a mikróba kb 15-20 másodpercere, majd ha már folyós, akkor a glazúhoz öntjük és az egészet összemelegítjük. A kész glazúrt átszűrjük és felhasználásig félretesszük.
Az alap és a gesztenyés réteg hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk, majd először az alapot nyomkodjuk bele a fomrába egyenletesen, majd ennek a tetejére a gesztenyés réteget simítjuk és végül a glazúrral leöntjük.
Dermedésig hűtőben tároljuk, majd kicsi kockákra vágva tálaljuk.