Tükör glazúros gesztenyekocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 22*22 cm-es formához:
Alap:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- 2 evőkanál rum
- 1 dl tej
Gesztenyés réteg:
- 50 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 3 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál rum
Tükörglazúr:
- 1,2 dl víz
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 dl tejszín
- 7 g zselatin 30 ml vízben áztatva
Elkészítése:
Először a glazúrt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk duzzadni.
A vizet, porcukrot, kakaóport és a tejszínt összeolvasztjuk, majd kis lángon kb 4-5 percig főzzük. A beáztatott zselatint berakjuk a mikróba kb 15-20 másodpercere, majd ha már folyós, akkor a glazúhoz öntjük és az egészet összemelegítjük. A kész glazúrt átszűrjük és felhasználásig félretesszük.
Az alap és a gesztenyés réteg hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk, majd először az alapot nyomkodjuk bele a fomrába egyenletesen, majd ennek a tetejére a gesztenyés réteget simítjuk és végül a glazúrral leöntjük.
Dermedésig hűtőben tároljuk, majd kicsi kockákra vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »