Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tükör glazúros gesztenyekocka recept

Tükör glazúros gesztenyekocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 22*22 cm-es formához:
    Alap:

    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 12,5 dkg vaj
    • 12,5 dkg porcukor
    • 2 dkg kakaópor
    • 2 evőkanál rum
    • 1 dl tej

    Gesztenyés réteg:

    • 50 dkg gesztenyepüré
    • 10 dkg darált háztartási keksz
    • 3 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 2 evőkanál rum

    Tükörglazúr:

    • 1,2 dl víz
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 1 dl tejszín
    • 7 g zselatin 30 ml vízben áztatva

    Elkészítése:

    Először a glazúrt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk duzzadni.

    A vizet, porcukrot, kakaóport és a tejszínt összeolvasztjuk, majd kis lángon kb 4-5 percig főzzük. A beáztatott zselatint berakjuk a mikróba kb 15-20 másodpercere, majd ha már folyós, akkor a glazúhoz öntjük és az egészet összemelegítjük. A kész glazúrt átszűrjük és felhasználásig félretesszük.

    Az alap és a gesztenyés réteg hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk, majd először az alapot nyomkodjuk bele a fomrába egyenletesen, majd ennek a tetejére a gesztenyés réteget simítjuk és végül a glazúrral leöntjük.

    Dermedésig hűtőben tároljuk, majd kicsi kockákra vágva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá