Hozzávalók egy kb 22*22 cm-es formához:
Alap:
Gesztenyés réteg:
Tükörglazúr:
Elkészítése:
Először a glazúrt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk duzzadni.
A vizet, porcukrot, kakaóport és a tejszínt összeolvasztjuk, majd kis lángon kb 4-5 percig főzzük. A beáztatott zselatint berakjuk a mikróba kb 15-20 másodpercere, majd ha már folyós, akkor a glazúhoz öntjük és az egészet összemelegítjük. A kész glazúrt átszűrjük és felhasználásig félretesszük.
Az alap és a gesztenyés réteg hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk, majd először az alapot nyomkodjuk bele a fomrába egyenletesen, majd ennek a tetejére a gesztenyés réteget simítjuk és végül a glazúrral leöntjük.
Dermedésig hűtőben tároljuk, majd kicsi kockákra vágva tálaljuk.