Tükör glazúros gesztenyekocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy kb 22*22 cm-es formához:
Alap:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 dl tej

Gesztenyés réteg:

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 3 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál rum

Tükörglazúr:

  • 1,2 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 dl tejszín
  • 7 g zselatin 30 ml vízben áztatva

Elkészítése:

Először a glazúrt készítjük el, mert annak hűlnie kell. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk duzzadni.

A vizet, porcukrot, kakaóport és a tejszínt összeolvasztjuk, majd kis lángon kb 4-5 percig főzzük. A beáztatott zselatint berakjuk a mikróba kb 15-20 másodpercere, majd ha már folyós, akkor a glazúhoz öntjük és az egészet összemelegítjük. A kész glazúrt átszűrjük és felhasználásig félretesszük.

Az alap és a gesztenyés réteg hozzávalóit külön-külön összegyúrjuk, majd először az alapot nyomkodjuk bele a fomrába egyenletesen, majd ennek a tetejére a gesztenyés réteget simítjuk és végül a glazúrral leöntjük.

Dermedésig hűtőben tároljuk, majd kicsi kockákra vágva tálaljuk.