Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekocka recept

Gesztenyekocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A kekszes réteghez:

    • 25 dkg GM darált keksz
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 1-2 ek rumaroma
    • 5 dkg margarin
    • 3-4 ek tej

    A krémhez:

    • 1 cs GM vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg cukor

    A felső réteghez:

    • fél liter habtejszín

    A díszítéshez:

    • GM csokireszelék

    Elkészítése:

    A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő cukorral ízesített tejhez adjuk, sűrűre főzzük, a tűzről levéve kihűtjük. A margarint habosra keverjük majd hozzáadjuk a cukrozott pudingot.

    A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával és szükség szerinti tejjel (nekem 4 ek tejre volt szükségem) majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.

    Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.

    Reszelt csokival megszórjuk, forró vízbe mártott éles késsel kockákra vágjuk és akár azonnal tálalhatjuk is, de még finomabb ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

    Tipp:

    Sütés nélküli finomság, akár az ünnepi asztalra is tehető!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá