Gesztenyekocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A kekszes réteghez:

  • 25 dkg GM darált keksz
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1-2 ek rumaroma
  • 5 dkg margarin
  • 3-4 ek tej

A krémhez:

  • 1 cs GM vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor

A felső réteghez:

  • fél liter habtejszín

A díszítéshez:

  • GM csokireszelék

Elkészítése:

A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő cukorral ízesített tejhez adjuk, sűrűre főzzük, a tűzről levéve kihűtjük. A margarint habosra keverjük majd hozzáadjuk a cukrozott pudingot.

A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával és szükség szerinti tejjel (nekem 4 ek tejre volt szükségem) majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.

Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.

Reszelt csokival megszórjuk, forró vízbe mártott éles késsel kockákra vágjuk és akár azonnal tálalhatjuk is, de még finomabb ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

Tipp:

Sütés nélküli finomság, akár az ünnepi asztalra is tehető!