Tiramisu-tojás nélküli krémmel recept
Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
- 5 dl habtejszín (cukrászhab)
- 2 csomag habfixáló
- 4 ek. porcukor
- 25 dkg mascarpone
- kb 2 dl kávé (kifözött)
- rumaroma (ízlés szerint)
Tetejére:
- kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítés: (Tál mérete: 20×36 cm)
Először lefőzzük a kávét, majd bele keverjük a rumaromát.
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá felverjük, majd hozzá dolgozzuk a mascarponét.
A tál alját a rumos kávéba mártogatott babapiskótával kirakjuk.
Az első adag babapiskótára rákenjük a krém felét, majd erre pedig keresztbe ráhelyezzük a szintén rumos kávéba mártogatott babapiskótát és végül egyenletesen rákenjük a maradék krémet
A hűtőbe egy éjszakára betesszük pihenni (puhulni), majd másnap tálalás előtt megszórjuk a tetejét cukrozatlan kakaóporral és szép, egyforma kockákra felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










