Tejbegrízes kókusz szelet recept
Hozzávalók
- háztartási keksz
Kókuszos réteg
- 4 dl tej
- 1 csomag kókusz ízű puding
- 5 ek cukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg vaj
Tejbegríz réteg
- 4 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 5 ek cukor
- 1 ek kakópor
- 5 dkg vaj
Tetejére
- 1 dl tej
- 15 dkg étcsokoládé
- kókuszreszelék
Elkészítése:
20×30 cm-es jénai tálat használtam, ennél nagyobb edény esetén növeljétek az adagot!
A tál alját kitesszük szögletes kekszekkel. 3 dl tejet forralni kezdünk, a pudingport a maradék tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a forró tejhez, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Félrehúzzuk, beleszórjuk a kókuszreszeléket, és hozzáadjuk a vajat, majd addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Forrón óvatosan rákanalazzuk a kekszekre, és elegyengetjük.
Jöhet a következő réteg. A 4 dl tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a cukrot, és apránként, folyamatosan kevergetve a búzadarát is. Sűrűre főzzük, beleszórjuk a kakaóport, beledobjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj el nem olvad, és a kakaó egyenletesen be nem színezi a tejbegrízünket. Rásimítjuk a kókuszos rétegre, és gyorsan, amíg forró, kitesszük a tetejét is kekszekkel.
Egy dupla aljú edényben, vagy gőz felett a tejet a csokival összeolvasztjuk. Ha felolvadt, ezzel befedjük a kekszeket, megszórjuk kókuszreszelékkel, és hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetjük tálalásig.
TIPP:
ha nem kapsz kókusz ízű pudingport, készítsd tejszínessel, vagy vaníliással, de a kókuszreszelékből ez esetben dupla mennyiséget keverj hozzá.