Szilvás-fahéjas tiramisu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 üveg szilvabefőtt
- 25 dkg mascarpone
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg cukor
- 5 dkg tejcsoki
- rumaroma
- kb 1 dl tej
- babapiskóta (kb 28 db)
- kurkuma
- (rengeteg) fahéj
Elkészítése:
A szilvabefőtt levét összekeverem egy kevés tejjel és ízlés szerint rumaromával. Ebbe mártogatom a babapiskótát.
A csokit gőz fölött felolvasztom.
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjét a fahéjjal kemény habbá verem.
A sárgáját, a mascarponéval, a szilvával és a cukorral kézi robotgéppel jól elkeverem. Ezután fahéjjal és kurkumával ízesítem, majd az olvasztott csokit is hozzákeverem még melegen. Ezután a fahéjjas habot is óvatosan hozzáforgatom.
A babapiskótát a kikevert befőttlébe mártogatom és rétegezem a krémmel.
Egy éjszakára hűtőbe teszem, majd tálalás előtt fahéjjal megszórom.
Jó étvágyat hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









