Szilvás-fahéjas tiramisu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 üveg szilvabefőtt
- 25 dkg mascarpone
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg cukor
- 5 dkg tejcsoki
- rumaroma
- kb 1 dl tej
- babapiskóta (kb 28 db)
- kurkuma
- (rengeteg) fahéj
Elkészítése:
A szilvabefőtt levét összekeverem egy kevés tejjel és ízlés szerint rumaromával. Ebbe mártogatom a babapiskótát.
A csokit gőz fölött felolvasztom.
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjét a fahéjjal kemény habbá verem.
A sárgáját, a mascarponéval, a szilvával és a cukorral kézi robotgéppel jól elkeverem. Ezután fahéjjal és kurkumával ízesítem, majd az olvasztott csokit is hozzákeverem még melegen. Ezután a fahéjjas habot is óvatosan hozzáforgatom.
A babapiskótát a kikevert befőttlébe mártogatom és rétegezem a krémmel.
Egy éjszakára hűtőbe teszem, majd tálalás előtt fahéjjal megszórom.
Jó étvágyat hozzá!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »