Szilvás-fahéjas tiramisu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 üveg szilvabefőtt
- 25 dkg mascarpone
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg cukor
- 5 dkg tejcsoki
- rumaroma
- kb 1 dl tej
- babapiskóta (kb 28 db)
- kurkuma
- (rengeteg) fahéj
Elkészítése:
A szilvabefőtt levét összekeverem egy kevés tejjel és ízlés szerint rumaromával. Ebbe mártogatom a babapiskótát.
A csokit gőz fölött felolvasztom.
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjét a fahéjjal kemény habbá verem.
A sárgáját, a mascarponéval, a szilvával és a cukorral kézi robotgéppel jól elkeverem. Ezután fahéjjal és kurkumával ízesítem, majd az olvasztott csokit is hozzákeverem még melegen. Ezután a fahéjjas habot is óvatosan hozzáforgatom.
A babapiskótát a kikevert befőttlébe mártogatom és rétegezem a krémmel.
Egy éjszakára hűtőbe teszem, majd tálalás előtt fahéjjal megszórom.
Jó étvágyat hozzá!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »