Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szedres-joghurtos tejbegríztorta recept

Szedres-joghurtos tejbegríztorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kókuszos krém:

    • 1 l tej
    • 25 dkg búzadara
    • 15 dkg kristálycukor
    • pici só
    • 20 dkg vaj
    • 100 g kókuszreszelék
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • kb. 10-12 dkg háztartási keksz
    • kevés tej /amiben beáztatjuk a kekszet/
    • rum aroma

    Szedres krém:

    • 30 dkg friss, vagy fagyasztott szeder + pár szem a díszítéshez
    • 10-15 dkg cukor /ízlés szerint/
    • 5 dl 30%-os habtejszín /2 dl a díszítéshez/
    • 2 dl natúr joghurt
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag étkezési zselatin

    Elkészítése:

    Először a kókuszos krémet készítjük el. Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket, és a búzadarával, cukorral, vaníliás cukorral, pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat, és belesimítjuk egy 26 cm-es tortaformába. Hagyjuk kihűlni.

    A kekszet a rumaromával ízesített tejbe kicsit beáztatjuk, és a kókuszos krém tetejére rakjuk.

    A szedret a joghurttal és a kétfajta cukorral botmixerrel simára keverjük. A zselatint kevés vízzel feloldjuk, és mikróban felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a krémhez.

    Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük és 3 dl-t óvatosan hozzáadunk a szedres krémhez, majd a torta tetejére simítjuk.

    A maradék tejszínhabbal és szederrel kidíszítjük. /Kicsit feldobtam pár darab mentalevéllel/.

    Tipp:

    Az alapreceptet itt fedeztem fel az oldalon, amit köszönök szépen a szerzőjének.

    A szedres-joghurtos tejbegríztorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 240 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá