Szedres-joghurtos tejbegríztorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szedres-joghurtos tejbegríztorta

Hozzávalók:

Kókuszos krém:

  • 1 l tej
  • 25 dkg búzadara
  • 15 dkg kristálycukor
  • pici só
  • 20 dkg vaj
  • 100 g kókuszreszelék
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kb. 10-12 dkg háztartási keksz
  • kevés tej /amiben beáztatjuk a kekszet/
  • rum aroma

Szedres krém:

  • 30 dkg friss, vagy fagyasztott szeder + pár szem a díszítéshez
  • 10-15 dkg cukor /ízlés szerint/
  • 5 dl 30%-os habtejszín /2 dl a díszítéshez/
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag étkezési zselatin

Elkészítése:

Először a kókuszos krémet készítjük el. Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket, és a búzadarával, cukorral, vaníliás cukorral, pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat, és belesimítjuk egy 26 cm-es tortaformába. Hagyjuk kihűlni.

A kekszet a rumaromával ízesített tejbe kicsit beáztatjuk, és a kókuszos krém tetejére rakjuk.

A szedret a joghurttal és a kétfajta cukorral botmixerrel simára keverjük. A zselatint kevés vízzel feloldjuk, és mikróban felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a krémhez.

Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük és 3 dl-t óvatosan hozzáadunk a szedres krémhez, majd a torta tetejére simítjuk.

A maradék tejszínhabbal és szederrel kidíszítjük. /Kicsit feldobtam pár darab mentalevéllel/.

Tipp:

Az alapreceptet itt fedeztem fel az oldalon, amit köszönök szépen a szerzőjének.