Hozzávalók:
Kókuszos krém:
Szedres krém:
Elkészítése:
Először a kókuszos krémet készítjük el. Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket, és a búzadarával, cukorral, vaníliás cukorral, pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat, és belesimítjuk egy 26 cm-es tortaformába. Hagyjuk kihűlni.
A kekszet a rumaromával ízesített tejbe kicsit beáztatjuk, és a kókuszos krém tetejére rakjuk.
A szedret a joghurttal és a kétfajta cukorral botmixerrel simára keverjük. A zselatint kevés vízzel feloldjuk, és mikróban felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a krémhez.
Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük és 3 dl-t óvatosan hozzáadunk a szedres krémhez, majd a torta tetejére simítjuk.
A maradék tejszínhabbal és szederrel kidíszítjük. /Kicsit feldobtam pár darab mentalevéllel/.
Az alapreceptet itt fedeztem fel az oldalon, amit köszönök szépen a szerzőjének.