Sütés nélküli sajttorta nektarinnal recept
Hozzávalók:
- 40 dkg mascarpone vagy sajtkrém
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 zacskó vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín habbá verve
- 25-30 dkg vajas keksz (téglalap alakú)
- 5 dkg kókuszreszelék vagy kókuszchips megpirítva
- 50 dkg nektarin + gyümölcs a díszítéshez
Elkészítése:
Először elkészítjük a krémet: a krémsajtot elektromos kézikeverővel simára keverjük a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával, valamint a vaníliával. Óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd félretesszük.
Keresünk egy kb. 26*20 cm-es téglalap alakú, kisebb tepsit és kibéleljük átlátszó, frissentartó fóliával.
Előkészítjük a torta hozzávalóit: a kikevert krémet, a kekszet (összesen kb 40 darabra lesz szükségünk), kókuszreszeléket és 30 dkg gyümölcsöt (a másik 20 dkg-ot a díszítéshez használjuk majd).
A tepsi aljára egy egész vékony réteg krémet kenünk. Következik az első réteg keksz, szép szabályosan, egymás mellett, hogy kitöltsük a tepsit, pereméig. Ahová nem fér egész keksz, ott törjük félbe és úgy tegyük oda. A kekszre jön az első réteg krém, kevés pirított kókuszreszelék, erre pedig a gyümölcsök (felkockázott nektarin, málna, áfonya). A rétegezést megismételjük még háromszor, az utolsó réteg mindenképpen krém legyen.
A tetejét is lefedjük frissentartó fóliával és egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap feldíszítjük a torta tetejét gyümölcsökkel és ízlés szerint egyebekkel, pl kókuszreszelékkel, pisztáciával.