Sütés nélküli sajttorta nektarinnal recept

Hozzávalók:
- 40 dkg mascarpone vagy sajtkrém
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 zacskó vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín habbá verve
- 25-30 dkg vajas keksz (téglalap alakú)
- 5 dkg kókuszreszelék vagy kókuszchips megpirítva
- 50 dkg nektarin + gyümölcs a díszítéshez
Elkészítése:
Először elkészítjük a krémet: a krémsajtot elektromos kézikeverővel simára keverjük a porcukorral, a citrom levével és reszelt héjával, valamint a vaníliával. Óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd félretesszük.
Keresünk egy kb. 26*20 cm-es téglalap alakú, kisebb tepsit és kibéleljük átlátszó, frissentartó fóliával.
Előkészítjük a torta hozzávalóit: a kikevert krémet, a kekszet (összesen kb 40 darabra lesz szükségünk), kókuszreszeléket és 30 dkg gyümölcsöt (a másik 20 dkg-ot a díszítéshez használjuk majd).
A tepsi aljára egy egész vékony réteg krémet kenünk. Következik az első réteg keksz, szép szabályosan, egymás mellett, hogy kitöltsük a tepsit, pereméig. Ahová nem fér egész keksz, ott törjük félbe és úgy tegyük oda. A kekszre jön az első réteg krém, kevés pirított kókuszreszelék, erre pedig a gyümölcsök (felkockázott nektarin, málna, áfonya). A rétegezést megismételjük még háromszor, az utolsó réteg mindenképpen krém legyen.
A tetejét is lefedjük frissentartó fóliával és egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap feldíszítjük a torta tetejét gyümölcsökkel és ízlés szerint egyebekkel, pl kókuszreszelékkel, pisztáciával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »