Sütés nélküli sajttorta recept
Hozzávalók egy 22-23 cm-es formához:
- 200 g zabkeksz
- 100 g vaj
- 500 g mascarpone
- 100 g cukor
- 250 ml habtejszín
- lekvár vagy gyümölcs a díszítéshez
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, majd megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk. Alaposan összekeverjük, majd egy tortaformában egyenletesen eloszlatjuk és hűtőbe tesszük.
A mascarponét kikeverjük a cukorral. A habtejszínt kézi mixerrel felhabosítjuk, majd a habhoz óvatosan hozzákeverjük a mascarponét.
A krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszes alapon. A tetejét díszíthetjük lekvárral vagy gyümölccsel. Fogyasztásig, de legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









