Sütés nélküli puncskocka recept
Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 30 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
- 1 cs puncsmáz kb 20 ml vízzel elkeverve
Továbbá:
- 15*25 cm -es forma folpackal bélelve
Elkészítése:
A cukrot, lekvárt, rumos vizet és a mazsolát feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, valamint a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kakaóport és a citromhéjat.
A babapiskótát összetörjük, és 3-4 darabot vékony csíkokra vágunk.
A babapiskótát leöntjük a forró, felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük, és folpackkal bélelt formába simítjuk. Amikor kihűlt, mázzal bevonjuk. A máz elkészítésének utasítását a zacskón találjuk meg.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.
A sütés nélküli puncskocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 68 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










