Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli puncskocka recept

Sütés nélküli puncskocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg babapiskóta
    • 30 dkg sárgabaracklekvár
    • 10 dkg cukor
    • 0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
    • 10 dkg mazsola
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál kakaópor

    A mázhoz:

    • 1 cs puncsmáz kb 20 ml vízzel elkeverve

    Továbbá:

    • 15*25 cm -es forma folpackal bélelve

    Elkészítése:

    A cukrot, lekvárt, rumos vizet és a mazsolát feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, valamint a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kakaóport és a citromhéjat.

    A babapiskótát összetörjük, és 3-4 darabot vékony csíkokra vágunk.

    A babapiskótát leöntjük a forró, felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük, és folpackkal bélelt formába simítjuk. Amikor kihűlt, mázzal bevonjuk. A máz elkészítésének utasítását a zacskón találjuk meg.

    1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.

    A sütés nélküli puncskocka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 305 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 68 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá