Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli oroszkrémtorta recept

Sütés nélküli oroszkrémtorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 30 babapiskóta
    • 2 dl tej
    • 15 ml rumaroma

    A krémhez:

    • 2 tasak tejszínízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 5 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj
    • 5 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 ek zselatin
    • 1 dl víz

    A díszítéshez:

    • 1 csomag tortazselé
    • 2,5 dl víz
    • 5 dkg dió
    • 3 közepes mandarin
    • 20 dkg cseresznyebefőtt
    • 20 dkg barackkonzerv

    Elkészítése:

    A pudingot és a cukrot felfőzzük a tejjel, ha kész, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Kihűtjük, belekeverjük a vajat és krémesre keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A zselatint vízzel elkeverjük és felfőzzük, majd amikor kihűlt, a tejszínhabba keverjük óvatosan. A puding krémet és a tejszínhabot óvatosan összekeverjük.

    A tortaforma alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta és befedjük krémmel. 2 órára betesszük a hűtőbe.

    Gyümölcskompótokkal, mandarinnal és a dióbéllel ízlés szerint díszítjük. A színtelen tortazselét elkészítjük a zacskó hátoldalán található utasítás szerint és lassan ráöntjük, majd ismét betesszük a hűtőbe. Pár óra múlva kivesszük a tortaformából és egy tálcára tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá