Sütés nélküli oroszkrémtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sütés nélküli oroszkrémtorta

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 30 babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 15 ml rumaroma

A krémhez:

  • 2 tasak tejszínízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 ek zselatin
  • 1 dl víz

A díszítéshez:

  • 1 csomag tortazselé
  • 2,5 dl víz
  • 5 dkg dió
  • 3 közepes mandarin
  • 20 dkg cseresznyebefőtt
  • 20 dkg barackkonzerv

Elkészítése:

A pudingot és a cukrot felfőzzük a tejjel, ha kész, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Kihűtjük, belekeverjük a vajat és krémesre keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A zselatint vízzel elkeverjük és felfőzzük, majd amikor kihűlt, a tejszínhabba keverjük óvatosan. A puding krémet és a tejszínhabot óvatosan összekeverjük.

A tortaforma alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta és befedjük krémmel. 2 órára betesszük a hűtőbe.

Gyümölcskompótokkal, mandarinnal és a dióbéllel ízlés szerint díszítjük. A színtelen tortazselét elkészítjük a zacskó hátoldalán található utasítás szerint és lassan ráöntjük, majd ismét betesszük a hűtőbe. Pár óra múlva kivesszük a tortaformából és egy tálcára tesszük.