Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli oreo sajttorta recept

Sütés nélküli oreo sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Alap:

    • 35 dkg oreo keksz
    • kb 7-8 dkg olvasztott margarin

    Krém:

    • 25 dkg oreo keksz
    • 500 g mascarpone
    • 400 g natúr joghurt (görög)
    • 25 dkg porcukor
    • 3 dl habtejszín
    • 20 g expressz zselatin
    • 0,5 dl víz

    Díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín
    • kb 12-14 db oreo keksz

    Elkészítése:

    Aprítógépben a kekszet összeaprítjuk, majd az olvasztott margarinnal jól összekeverjük és a tortaforma aljába egyenletesen jól belenyomkodjuk.

    A mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a kemény habbá felvert tejszínt, a kezünkkel összetört kekszet, végül pedig a 0,5 dl vízben feloldott zselatint. Az egészet óvatosan, de jó alaposan összekeverjük.

    A krémet a tortaalapra egyenletesen rákenjük. Betesszük a hűtőbe, míg meg nem dermed a krém (én egy egész éjszakára bent hagytam).

    Másnap díszítjük. A csatos tortaforma oldalát levesszük a tortáról. A kekszből pár darabot félreteszünk díszítőnek, és a többit az aprítógépben apróra összeaprítjuk és a torta tetejére szórjuk. A tejszín felvert kemény habját egy csillagcsőrű nyomózsákba töltjük és a torta szélét díszítjük, majd a kinyomott hab tetejére egy félbe törött kekszet teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá