Sütés nélküli oreo sajttorta recept
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
- 35 dkg oreo keksz
- kb 7-8 dkg olvasztott margarin
Krém:
- 25 dkg oreo keksz
- 500 g mascarpone
- 400 g natúr joghurt (görög)
- 25 dkg porcukor
- 3 dl habtejszín
- 20 g expressz zselatin
- 0,5 dl víz
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- kb 12-14 db oreo keksz
Elkészítése:
Aprítógépben a kekszet összeaprítjuk, majd az olvasztott margarinnal jól összekeverjük és a tortaforma aljába egyenletesen jól belenyomkodjuk.
A mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a kemény habbá felvert tejszínt, a kezünkkel összetört kekszet, végül pedig a 0,5 dl vízben feloldott zselatint. Az egészet óvatosan, de jó alaposan összekeverjük.
A krémet a tortaalapra egyenletesen rákenjük. Betesszük a hűtőbe, míg meg nem dermed a krém (én egy egész éjszakára bent hagytam).
Másnap díszítjük. A csatos tortaforma oldalát levesszük a tortáról. A kekszből pár darabot félreteszünk díszítőnek, és a többit az aprítógépben apróra összeaprítjuk és a torta tetejére szórjuk. A tejszín felvert kemény habját egy csillagcsőrű nyomózsákba töltjük és a torta szélét díszítjük, majd a kinyomott hab tetejére egy félbe törött kekszet teszünk.