Sütés nélküli oreo sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sütés nélküli oreo sajttorta

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:

  • 35 dkg oreo keksz
  • kb 7-8 dkg olvasztott margarin

Krém:

  • 25 dkg oreo keksz
  • 500 g mascarpone
  • 400 g natúr joghurt (görög)
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 20 g expressz zselatin
  • 0,5 dl víz

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
  • kb 12-14 db oreo keksz

Elkészítése:

Aprítógépben a kekszet összeaprítjuk, majd az olvasztott margarinnal jól összekeverjük és a tortaforma aljába egyenletesen jól belenyomkodjuk.

A mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a kemény habbá felvert tejszínt, a kezünkkel összetört kekszet, végül pedig a 0,5 dl vízben feloldott zselatint. Az egészet óvatosan, de jó alaposan összekeverjük.

A krémet a tortaalapra egyenletesen rákenjük. Betesszük a hűtőbe, míg meg nem dermed a krém (én egy egész éjszakára bent hagytam).

Másnap díszítjük. A csatos tortaforma oldalát levesszük a tortáról. A kekszből pár darabot félreteszünk díszítőnek, és a többit az aprítógépben apróra összeaprítjuk és a torta tetejére szórjuk. A tejszín felvert kemény habját egy csillagcsőrű nyomózsákba töltjük és a torta szélét díszítjük, majd a kinyomott hab tetejére egy félbe törött kekszet teszünk.