Somlói egyszerűen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- babapiskóta
- 1 liter tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek kakaópor
- 10 dkg dió
- 1 tk vanília kivonat
- kevés rum
- 1 marék mazsola
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- kb 1 dl tej
- 2 dl habtejszín + 2 ek porcukor habbá verve
Elkészítése:
A tejből 1 dl-t félreteszünk, a többit elkezdjük forralni. Közben a 4 tojás sárgáját a cukorral elkeverjük.
Hozzáadjuk a pudingport és apránként az 1 dl tejet és az egészet csomómentesre keverjük. Amikor már forró a tej, a tojásos krémet hozzáöntjük és folytonos kevergetés mellett besűrítjük.
A krémet 2 részre szedjük, az egyikbe beleszórjuk a darált diót és a mazsolát, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, a másikba a kakaóport keverjük (és löttyinthetünk bele egy kevés rumot).
A babapiskótákat egy hőálló tál aljába tördeljük, picit meglocsoljuk rummal (gyerekek esetében elhagyható) mehet rá a kakaós krém (még forrón), újra piskóta, rumlocsolás, diós krém. És ez újra.
A tetejét megszórjuk darált dióval és hagyjuk lehűlni, majd hűtőbe tesszük. (Piskótából annyit teszünk amennyit gondolunk, ha jobban szeretjük krémesen, nyilván kevesebb is megteszi, bízza mindenki magára a döntést.)
A csokit és a tejet egy tűzálló tálba tesszük együtt és vízgőz felett (tűzhelyen lábos, pici vízzel, arra rá a tűzálló tál) megolvasztjuk.
Ha kellően lehűlt a desszertünk, a csokival megcsurgatjuk, a habtejszínt kevés porcukorral felverjük és jól megpakoljuk vele.