Román szalámi recept

Hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg keksz
- 0,5 dl rum (elhagyható)
- 20 dkg vágott dió, mandula mogyoró ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat a kétféle cukorral gőz felett habosra kavarjuk. Beletesszük a kakaót, vajat, rumot és sűrű krémmé főzzük.
Beletördeljük a kekszet és beleöntjük a többi hozzávalót. Én a diót egy picit megpirítottam a sütőben, így finomabb íze lett.
Picit hűtjük.
Addig egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. Beleöntjük a masszát, jól elegyengetjük, becsomagoljuk és hűtőben dermesztjük legalább 6 órán keresztül.
Én a fóliát nem szoktam levenni róla, csak akkor, amikor tálalom a vendégeknek, így nem szárad ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »