Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Román szalámi recept

Román szalámi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 25 dkg vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg keksz
    • 0,5 dl rum (elhagyható)
    • 20 dkg vágott dió, mandula mogyoró ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tojásokat a kétféle cukorral gőz felett habosra kavarjuk. Beletesszük a kakaót, vajat, rumot és sűrű krémmé főzzük.

    Beletördeljük a kekszet és beleöntjük a többi hozzávalót. Én a diót egy picit megpirítottam a sütőben, így finomabb íze lett.
    Picit hűtjük.

    Addig egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. Beleöntjük a masszát, jól elegyengetjük, becsomagoljuk és hűtőben dermesztjük legalább 6 órán keresztül.

    Én a fóliát nem szoktam levenni róla, csak akkor, amikor tálalom a vendégeknek, így nem szárad ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá