Román szalámi recept

Hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg keksz
- 0,5 dl rum (elhagyható)
- 20 dkg vágott dió, mandula mogyoró ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat a kétféle cukorral gőz felett habosra kavarjuk. Beletesszük a kakaót, vajat, rumot és sűrű krémmé főzzük.
Beletördeljük a kekszet és beleöntjük a többi hozzávalót. Én a diót egy picit megpirítottam a sütőben, így finomabb íze lett.
Picit hűtjük.
Addig egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. Beleöntjük a masszát, jól elegyengetjük, becsomagoljuk és hűtőben dermesztjük legalább 6 órán keresztül.
Én a fóliát nem szoktam levenni róla, csak akkor, amikor tálalom a vendégeknek, így nem szárad ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »