Román szalámi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg keksz
  • 0,5 dl rum (elhagyható)
  • 20 dkg vágott dió, mandula mogyoró ízlés szerint

Elkészítése:

A tojásokat a kétféle cukorral gőz felett habosra kavarjuk. Beletesszük a kakaót, vajat, rumot és sűrű krémmé főzzük.

Beletördeljük a kekszet és beleöntjük a többi hozzávalót. Én a diót egy picit megpirítottam a sütőben, így finomabb íze lett.
Picit hűtjük.

Addig egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. Beleöntjük a masszát, jól elegyengetjük, becsomagoljuk és hűtőben dermesztjük legalább 6 órán keresztül.

Én a fóliát nem szoktam levenni róla, csak akkor, amikor tálalom a vendégeknek, így nem szárad ki.