Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizstorta recept

Rizstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 l tej
    • 20 dkg kerekszemű rizs
    • 12 dkg cukor
    • 1/2 rúd vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4 dl habtejszín
    • 4 evőkanál porcukor
    • 35 g zselatin
    • kb. 1 kg eper

    Elkészítése:

    A rizst bő vízben 5 percig főzöm, majd leszűröm. Egy nagyobb lábosba teszem a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a rizst és felteszem főni. Lassú tűznél puhára főzöm, majd kihűtöm.

    A zselatinra fél dl vizet öntök, majd félreteszem. A habtejszínt habbá verem a porcukorral és óvatosan a kihűlt rizshez keverem. A zselatint kis lángon kevergetve feloldom, de vigyázok, hogy ne forrjon fel.  Hozzáadok néhány kanál tejberizst, elvegyítem vele és a többi rizshez keverem.

    Vízzel kiöblített formába öntöm és lefedve tartom egy éjszakát.  Másnap eltávolítom a karimát és egy tálra fordítom a rizskoszorút. Eperrel és citromfűlevelekkel díszítem.

     

    Tipp:

    • Lehet a közepében is epreket tenni!
    • Én kis piross zselatint is tettem bele ettől rózsaszin!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá