Rizstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 20 dkg kerekszemű rizs
  • 12 dkg cukor
  • 1/2 rúd vanília, vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl habtejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 35 g zselatin
  • kb. 1 kg eper

Elkészítése:

A rizst bő vízben 5 percig főzöm, majd leszűröm. Egy nagyobb lábosba teszem a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a rizst és felteszem főni. Lassú tűznél puhára főzöm, majd kihűtöm.

A zselatinra fél dl vizet öntök, majd félreteszem. A habtejszínt habbá verem a porcukorral és óvatosan a kihűlt rizshez keverem. A zselatint kis lángon kevergetve feloldom, de vigyázok, hogy ne forrjon fel.  Hozzáadok néhány kanál tejberizst, elvegyítem vele és a többi rizshez keverem.

Vízzel kiöblített formába öntöm és lefedve tartom egy éjszakát.  Másnap eltávolítom a karimát és egy tálra fordítom a rizskoszorút. Eperrel és citromfűlevelekkel díszítem.

 

Tipp:

  • Lehet a közepében is epreket tenni!
  • Én kis piross zselatint is tettem bele ettől rózsaszin!