Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ricottás dinnyetorta recept

Ricottás dinnyetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 12,5 dkg vaj
    • 1 csomag instant zselé fix
    • 50 dkg ricotta
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl natúr joghurt
    • 15 dkg cukor
    • fél citrom leve
    • 50 dkg görögdinnye
    • 1 tasak színtelen tortabevonó
    • 2,5 dl víz
    • 5 dkg cukor
    • díszítéshez mentalevél

    Elkészítése:

    A darált kekszet összedolgozzuk a vajjal. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű tortaformát, a kanál hátával belenyomkodjuk a kekszes masszát.

    A ricottát, a mascarponével, a joghurttal, a porcukorral, a citrom levével és az instant zseléfix-el elkeverjük, majd a keksz alapra simítjuk, és hagyjuk megdermedni.

    A dinnyehúst magok nélkül kis darabokra vágjuk, lecsepegtetjük, és sűrűn a torta tetejére rakjuk. A tortabevonót 2,5 dl vízzel és 5 dkg cukorral felforraljuk, kissé kihűtjük, majd a dinnyére locsoljuk. Hagyjuk megdermedni. A tortát tálra emeljük, tetejét mentalevéllel, vagy bazsalikomlevéllel díszítjük.

    Tipp:

    Csak friss dinnyével jó!

    A ricottás dinnyetorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 202 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá