Ricottás dinnyetorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 csomag instant zselé fix
  • 50 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl natúr joghurt
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom leve
  • 50 dkg görögdinnye
  • 1 tasak színtelen tortabevonó
  • 2,5 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • díszítéshez mentalevél

Elkészítése:

A darált kekszet összedolgozzuk a vajjal. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű tortaformát, a kanál hátával belenyomkodjuk a kekszes masszát.

A ricottát, a mascarponével, a joghurttal, a porcukorral, a citrom levével és az instant zseléfix-el elkeverjük, majd a keksz alapra simítjuk, és hagyjuk megdermedni.

A dinnyehúst magok nélkül kis darabokra vágjuk, lecsepegtetjük, és sűrűn a torta tetejére rakjuk. A tortabevonót 2,5 dl vízzel és 5 dkg cukorral felforraljuk, kissé kihűtjük, majd a dinnyére locsoljuk. Hagyjuk megdermedni. A tortát tálra emeljük, tetejét mentalevéllel, vagy bazsalikomlevéllel díszítjük.

Tipp:

Csak friss dinnyével jó!