Raffaello tiramisu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 63 db babapiskóta
- kb 2-3 dl tej
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 40 dkg tejszín
- 6 dkg porcukor
- 4 tk kókuszaroma
- 2 ek kókuszreszelék
Díszítéshez:
- raffaello golyók
- kókuszchips
- tejszínhab
Elkészítése:
Krém:
A krémhez a tejszínt majdnem teljesen felverjük, ekkor hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot, aromát és kókuszreszeléket, majd magas fokozaton kézi habverővel kemény, stabil krémmé keverjük az egészet.
Összeállítás:
A krémből keveset félreteszünk a tetejére.
Egy tepsi, jénai vagy sütikeret aljára leteszünk 21 darab babapiskótát, amit előtte tejbe mártottunk. A maradék krém felét egyenletesen rásimítjuk a babapiskótákra, majd újabb adag babapiskóta következik. A babapiskóták után jön a krém és a végén a maradék babapiskóta. Az utolsó adag babapiskótára rákenjük a kevés félretett krémet. Nem baj, hogy kevés és be fogja szívni, úgyis plusz tejszínhabbal díszítjük másnap. Ha nem ez a célunk, akkor osszuk nyugodtan el egyenlően 3 részre a krémet.
Másnap felszeljük a süteményt, a tetejét tejszínhab halmokkal, felezett raffaello golyókkal és kókuszchipssel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »