Raffaello tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Raffaello tiramisu

Hozzávalók:

  • 63 db babapiskóta
  • kb 2-3 dl tej

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 40 dkg tejszín
  • 6 dkg porcukor
  • 4 tk kókuszaroma
  • 2 ek kókuszreszelék

Díszítéshez:

  • raffaello golyók
  • kókuszchips
  • tejszínhab

Elkészítése:

Krém:

A krémhez a tejszínt majdnem teljesen felverjük, ekkor hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot, aromát és kókuszreszeléket, majd magas fokozaton kézi habverővel kemény, stabil krémmé keverjük az egészet.

Összeállítás:

A krémből keveset félreteszünk a tetejére.

Egy tepsi, jénai vagy sütikeret aljára leteszünk 21 darab babapiskótát, amit előtte tejbe mártottunk. A maradék krém felét egyenletesen rásimítjuk a babapiskótákra, majd újabb adag babapiskóta következik. A babapiskóták után jön a krém és a végén a maradék babapiskóta. Az utolsó adag babapiskótára rákenjük a kevés félretett krémet. Nem baj, hogy kevés és be fogja szívni, úgyis plusz tejszínhabbal díszítjük másnap. Ha nem ez a célunk, akkor osszuk nyugodtan el egyenlően 3 részre a krémet.

Másnap felszeljük a süteményt, a tetejét tejszínhab halmokkal, felezett raffaello golyókkal és kókuszchipssel díszítjük.