Raffaello golyók recept

- 2 dl tejszín
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg tea vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- kókuszreszelék
A tejszínt egy kisebb lábasban felmelegítjük, közben a csokoládét darabokra tördelve hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett megvárjuk, míg a csokoládé teljesen felolvad, és sima állagúvá válik. Ekkor hozzáadjuk a vajat, egy csipet sót és a cukrot is, majd alaposan elkeverjük, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.
Amikor a csokoládés keverék teljesen összeállt, beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd tovább kevergetve néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a kókusz megpuhuljon. Amint az alap elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzről, megvárjuk, hogy kihűljön, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
Amikor a massza teljesen megkeményedett, kis adagokat veszünk belőle, és a kezünkkel szép, egyenletes golyókat formázunk. A golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk, majd minyon papírokba helyezzük őket, hogy esztétikusabb legyen a tálalás. A kókuszgolyókat tálalásig hűtőben tartjuk, hogy megtartsák a formájukat és frissességüket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »