Raffaello golyók recept
- 2 dl tejszín
- 10 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg tea vaj
- 20 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- kókuszreszelék
A tejszínt egy kisebb lábasban felmelegítjük, közben a csokoládét darabokra tördelve hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett megvárjuk, míg a csokoládé teljesen felolvad, és sima állagúvá válik. Ekkor hozzáadjuk a vajat, egy csipet sót és a cukrot is, majd alaposan elkeverjük, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.
Amikor a csokoládés keverék teljesen összeállt, beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd tovább kevergetve néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a kókusz megpuhuljon. Amint az alap elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzről, megvárjuk, hogy kihűljön, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
Amikor a massza teljesen megkeményedett, kis adagokat veszünk belőle, és a kezünkkel szép, egyenletes golyókat formázunk. A golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk, majd minyon papírokba helyezzük őket, hogy esztétikusabb legyen a tálalás. A kókuszgolyókat tálalásig hűtőben tartjuk, hogy megtartsák a formájukat és frissességüket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









