Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello golyók recept

Raffaello golyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    • 2 dl tejszín
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 5 dkg tea vaj
    • 20 dkg kókuszreszelék
    • 3 evőkanál cukor
    • csipet só
    A hempergetéshez:
    • kókuszreszelék

    A tejszínt egy kisebb lábasban felmelegítjük, közben a csokoládét darabokra tördelve hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett megvárjuk, míg a csokoládé teljesen felolvad, és sima állagúvá válik. Ekkor hozzáadjuk a vajat, egy csipet sót és a cukrot is, majd alaposan elkeverjük, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.

    Amikor a csokoládés keverék teljesen összeállt, beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd tovább kevergetve néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a kókusz megpuhuljon. Amint az alap elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzről, megvárjuk, hogy kihűljön, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.

    Amikor a massza teljesen megkeményedett, kis adagokat veszünk belőle, és a kezünkkel szép, egyenletes golyókat formázunk. A golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk, majd minyon papírokba helyezzük őket, hogy esztétikusabb legyen a tálalás. A kókuszgolyókat tálalásig hűtőben tartjuk, hogy megtartsák a formájukat és frissességüket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá