Raffaello golyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Raffaello golyók
Hozzávalók:
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg tea vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
A hempergetéshez:
  • kókuszreszelék

A tejszínt egy kisebb lábasban felmelegítjük, közben a csokoládét darabokra tördelve hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett megvárjuk, míg a csokoládé teljesen felolvad, és sima állagúvá válik. Ekkor hozzáadjuk a vajat, egy csipet sót és a cukrot is, majd alaposan elkeverjük, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.

Amikor a csokoládés keverék teljesen összeállt, beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd tovább kevergetve néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a kókusz megpuhuljon. Amint az alap elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzről, megvárjuk, hogy kihűljön, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.

Amikor a massza teljesen megkeményedett, kis adagokat veszünk belőle, és a kezünkkel szép, egyenletes golyókat formázunk. A golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk, majd minyon papírokba helyezzük őket, hogy esztétikusabb legyen a tálalás. A kókuszgolyókat tálalásig hűtőben tartjuk, hogy megtartsák a formájukat és frissességüket.