Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsgolyó recept

Puncsgolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    18-20 db-hoz:

    • 25 dkg babapiskóta (+ a hempergetéshez)
    • 8 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg sárgabarack lekvár
    • 5 dkg mazsola
    • 1 ek kakaó
    • 0,5 dl víz
    • 0,5 üveg rum aroma

    Elkészítése:

    Egy edénybe öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a lekvárt és a mazsolát. Főzzük rövid ideig, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kakaót és a rum aromát. Keverjük alaposan össze, és tegyük félre hűlni.

    Közben a babapiskótát daráljuk le, és tegyük félre. (Kicsivel többet daráljunk, hogy maradjon a hempergetéshez is.)

    Ha kihűlt a lekvár, szórjuk bele a ledarált babapiskótát, és gyúrjuk össze. Vizes kézzel formázzunk diónyi golyókat a masszából, majd hempergessük meg a félretett, darált babapiskótába.

    Az elkészült golyókat hagyjuk pár órát, vagy akár egész éjszakát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Tipp:

    Száraz, hűvös helyen több napig is eltartható, sőt minél tovább áll, az ízek annál jobban összeérnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá